1) Επίβλεψη -Κατασκευή

Περιοχή | ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στάδιο Ανάπτυξης | Under Construction 

Χρονοδιάγραμμα | Est. 2028

Σχέδια & Άδειες | IOANNIS ATSALIS arcitecture & constructions

Σχεδιασμός 3D | IOANNIS ATSALIS arcitecture & constructions

Επίβλεψη ανάπτυξης & Κατασκευής | IOANNIS ATSALIS arcitecture & constructions

Στο γήπεδο με εμβαδόν 1056,19 μ2 που βρίσκεται στη θέση «Πεζούλες»  Ρούσα Λίμνη εκτός σχεδίου πόλης Δήμου Αγίου Νικολάου πρόκειται να ανεγερθεί  «ΝΕΑ ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» δόμησης 102,65 μ2.

Η οικοδομή θα τοποθετηθεί στο Ανατολικό τμήμα του οικοπέδου και  η πρόσβασή σε αυτό θα εξασφαλίζεται μέσω της Επαρχιακής οδού. Έχει γίνει μέριμνα για την τοποθέτηση αναβατορίου στις κλίμακες ανόδου για τη εύκολη πρόσβαση των κατοικιών σε άτομα ΑΜΕΑ σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Με τα δεδομένα της περιοχής η όλη αρχιτεκτονική πρόταση είναι αρμονική, λιτή και εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Η κατασκευή της εν λόγο οικοδομής όπως φαίνεται στα σχετικά σχέδια σε απλές γραμμές δεν ενοχλεί αισθητικά το τοπίο και τις εγκαταστάσεις που γειτονεύουν και εναρμονίζεται προς το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκεται.

Λειτουργικά η επιλογή της θέσεως των επί μέρους χώρων του κτίσματος δεδομένου της χρήσης του και τις ανάγκες του ιδιοκτήτη, δόθηκε με το σκεπτικό στο να αποκτήσουν το μεγαλύτερο δυνατό ηλιασμό και την όσο το δυνατό καλύτερη εκμετάλλευση της θέας που προσφέρει το γήπεδο. Επιδιώχθηκε και προσδόθηκε θέα στον κύριο χώρο του κτίσματος στα τρία σημεία του ορίζοντα.

Γενικά οι χώροι είναι φωτεινότατοι υπερκαλύπτοντας τις ελάχιστες απαιτήσεις του κτιριοδομικού κανονισμού. Η κατασκευή θα γίνει από μεταλλικό σκελετό με τοιχοποιία από ξηρά δόμηση, κουφώματα αλουμινίου σε λευκό χρώμα θερμοδιακοπτόμενα με υαλοστάσια  από ενεργειακά τζάμια για καλύτερη θερμομόνωση με επιχρίσματα τριφτά λευκού χρώματος, ξύλινη πέργκολα καφέ χρώματος και κάγκελο αλουμινίου γκρι χρώματος.

Το έργο εντάσσεται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο στο φυσικό περιβάλλον καθώς θα διατηρηθούν ελαιόδεντρα που υπήρχαν στο οικόπεδο και θα προστεθεί νέα φύτευση με οπωροφόρα φυτά.